Friday, 13 May 2016

Cabaran Baru

Assamualaikum blog yg bersawang.

Haha maaf ampun memang tgh malas tahap petala ke lapan nk update blog. Diam x diam dah nak masuk pertengahan 2016 dah. Tak sampai sebulan lagi nk Ramadham. Dah abes ke ganti? jeng jeng jeng....

Genap 1 Mac 2016, Tamat dengan jayanya Latihan SL1M-IBE Fasa 2 Kumpulan 1A. Walaupun agak kecewa sbb x diserap  tak akan diserap, tapi alhamdulillah.. I got wonderful experiences during the whole 1 year at TNB. Memang asalnya macam x bestnya dapat masuk JPK, tapi bila dh masuk, baru tau erti kasih sayang yg penuh dlm JPK tu.

JPK atau nama panjangnya Jabatan Perkhidmatan Keselamatan, jabatan yang yg bertanggungjawab mengenai keselamatan fizikal di seluruh pepasangan TNB. Asalnya ada salah faham mengenaui perkataan "Keselamatan" yang ada dlm akademik cert tu. Pasrah je la.

Sepanjang 10 bln training di JPK, banyaaaaakkkk sangat ilmu baru yg aku belajar. Semuanya tentang keselamatan. CCTV, ancaman keselamatan, risiko, pencerobohan, kecurian, tender, sistem keselamtan dan lain2. benda yg x terjangkau dek akal pun ada. Alhamdulillah, bersyukur sgt dengan kurniaanMu Ya Allah. Sensungguhnya perancanganMu lebih baik dari sesiapa pun di muka bumi.

Lepas habis SL1M, menganggur sebulan, lepas tu dapat keje sementara kat Pusar e-Rezeki Shah Alam dan sekarang ni Alhamdulillah dapat permenant job kat Ablenet. Semua tu Allah dah atur cantik2 dah untuk kita...


xoxo


No comments:

Post a Comment