Thursday, 25 June 2015

SL1M-IBE TNB Fasa 2 Rawkk!



Yeah, diam tak diam dah setengah tahun 2015 berlalu… Gila, kejap je masa berlalu. Da byk benda telah berlalu. Kesian blog aku ni dianak-tirikan.. haha. Maksudnya, diupdate ikut mood semata-mata. Dah lama x update bermaksud aku makin mls nk meng’update’ blog! Haha

Awal thn ni mendatar sikit la. Just busy dgn interview sana sini. Tapi nak buat macam mana, rezeki xde lagi. So jd la penganggur cum bibik cum driver cum tukang masak kat rumah tu.

Hidup mula best bila dpt panggilan interview kt TNB. Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M). Walaupun bukan jawatan tetap, aku tetap berbangga dan bersyukur yg aku tepilih dr beribu2 candidates yg mohon. Walaupun pd awalnya aku x confident yg aku dpt jwtn ni, aku berserah je la rezeki pdNya..Alhamdulillah rezeki aku kt TNB ni.
11 orang, IT Division, SL1M-IBE TNB fasa 2


Nampak x yg kami ni gila gambar?
Dpt surat panggilan SL1M ni 2 hari sebelum lapor diri. Gile kelam kabut aku.. haha. Yg penting daftar. Dan juga bersyukur yg Division IT havoc giler! Hoooyyeeaaaa. Penuh memori phone aku sbb byk gambar yg diorg kongsi kt WA. Giler. Haha.. But, org tua2 kata, nk dpt kesenangan perlu melalui kesukaran dulu kn? ALhamdulillah everything going so fine 

SL1M-IBE fasa 2

p/s: Entry ni da lama tersimpan dlm draft, aku pn xtau nape x publish dulu.. haha

13 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. salamm.. nak tya. time interview sl1m TNB. boleh share x soalan2 y dorang akan tya. sy dpt interview rabu ni.. nevessss Sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf, lama x blogging sampai bersawang. masa belajar amik bidang apa?

      Masa sy dulu, interview tanya soalan santai2 je,.. cthnya, apa kekuatan dan kelemahan diri, hobi, boleh speaking ke x,latar belakang diri dah pelajaran... xde teknikal pun

      Delete
    2. maaf, lama x blogging sampai bersawang. masa belajar amik bidang apa?

      Masa sy dulu, interview tanya soalan santai2 je,.. cthnya, apa kekuatan dan kelemahan diri, hobi, boleh speaking ke x,latar belakang diri dah pelajaran... xde teknikal pun

      Delete
  3. Akak, yang SL1M TNB tu dia ada sediakan penginapan ke? Atau kita kena cari sendiri?

    ReplyDelete
  4. Akak, yang SL1M TNB tu dia ada sediakan penginapan ke? Atau kita kena cari sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Qis. Awk dapat SLIM juga ya? Sy dpt offer jugak.

      Delete
    2. untuk training di ILSAS sahaja diberikan penginapan.. untuk on job training kena cari penginapan sendiri

      Delete
    3. hi.fathin, saya dapat mesej melalui telefon yang saya dapat tawaran. first mesej, dpt tawaran then suruh check email.tp xda email pun sampai. and second mesej suruh update profile dkt link career tnb. tapi sampai sekarang belum ada brita mengenai bila training tersebut akan bermula.masuk 2 minggu ni.. awk dulu mcm mana ek??

      Delete
    4. Saya dulu dapat emel surat tawaranlatihan sl1m ni. apa kata awk call HR untuk kepastian..

      Delete
  5. Hai nak tanya check up tu mcm mana ea? Sy baru dpat email sy dah dapat tnb slim. Kena checkup ada xtray semua ka atau bg borang dkt doc ja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg borang tu kat doc. Diorang tau apa yg kne buat. Hehe

      Delete
    2. Bg borang tu kat doc. Diorang tau apa yg kne buat. Hehe

      Delete