Wednesday, 1 July 2015

Sebuah Perpisahan

geng x pernah dok diam
24 Jun 2015, Julia Idayu Noor Jasman aka juju secara rasminya talah meletakkan jawatan sebagai pelatih SL1M. Yeah aku saje update entry tentang ni agk lambat sikit. Bukan apa, air mata asyik keluar je bila teringat tentang juju #SaiaTakKuad. Yes, aku akui yang Juju byk berjasa kpd kami. Kehilangan juju dari sisi kami meninggalkan kesan mendalam ayt novel sgt aku ni.



Juju..
Walaupun perkenalan kite baru 3 bulan..
Masa bukan lah penting untuk menentukan persahabatan kita…
Permulaan yg awkward untuk perkenalan kita..
Duduk sebelah2 masa kat dewan ILSAS..
Kau byk ckp, aku byk gelak,
Kita ibarat satu keluarga di kala berate di perantauan,
Share suka duka bersama
Support each other.

But, we’re getting better.
Belajar bersama,
Duduk dgr ceramah dan buat aktiviti SL1M bersama,
Keluar tgk wayang sama,
Makan sentiasa bersama,
Bermain bersama,
Mencari rumah sewa bersama..

Menjadi housemate aka virtual roommate kau,
Menambah lg kenangan kita
Lepak hujung minggu sama2
X pernah lekat kt rumah
Sentiasa ada aktiviti bersama kite seluruh IT div…



Bila dgr kau nk tinggalkan kami
Aku terkedu
Tergamam
Tp jauh di sudut hati tu yg terbaik utk kau
Doa dari aku untuk kau sentiasa ada…
Semoga kau dilimpahkan rezeki yg halal..
Moga kau sentiasa gembira di samping keluarga
Yang paling penting moga kau sentiasa sihat.
Kau je yg boleh decide keputusan utk diri kau
Of course dgn perbincangan bersama..



Walaupun baru 3 bulan kita bersama,
Tp aku rasa mcm dah bertahun kita kenal
Macam dah bertahun kita duduk serumah
Macam dah lama kita buat aktiviti bersama.



Bila kau dah xde kat rumah tu,
Aku rindu nak dengar cerita kau,
Aku rindu nk dgr gelak kau
Aku rindu nk dgr gurauan kau
Aku rindu nk dgr kau nyanyi
Aku rindu nk dgr kau bebel,
Aku rindu nk shopping dgn kau,
Aku rindu segalanya ttg kau….

Terlalu byk kesan peninggalan kau kt rumah tu..
Rumah tu kita semua cari bersama,
Tgk baju2 aku teringat kau, kau penasihat aku
Kau peneman aku..
Kau penyelamat kami..







Kami sayang kau juju..
Semoga kau cepat sihat,
Ceria selalu
Always be our Juju..
Kami saying kau Juju..
Juju always in our heart.

Bye bye Juju


p/s: first time aku menangisi perpisahan. Dah lebih seminggu, tp masih meleleh air mata bila teringat kau. Semoga kita, IT div kuat tanpa kau. Semoga masa menguatkan hati kami semua..

Thursday, 25 June 2015

SL1M-IBE TNB Fasa 2 Rawkk!



Yeah, diam tak diam dah setengah tahun 2015 berlalu… Gila, kejap je masa berlalu. Da byk benda telah berlalu. Kesian blog aku ni dianak-tirikan.. haha. Maksudnya, diupdate ikut mood semata-mata. Dah lama x update bermaksud aku makin mls nk meng’update’ blog! Haha

Awal thn ni mendatar sikit la. Just busy dgn interview sana sini. Tapi nak buat macam mana, rezeki xde lagi. So jd la penganggur cum bibik cum driver cum tukang masak kat rumah tu.

Hidup mula best bila dpt panggilan interview kt TNB. Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M). Walaupun bukan jawatan tetap, aku tetap berbangga dan bersyukur yg aku tepilih dr beribu2 candidates yg mohon. Walaupun pd awalnya aku x confident yg aku dpt jwtn ni, aku berserah je la rezeki pdNya..Alhamdulillah rezeki aku kt TNB ni.
11 orang, IT Division, SL1M-IBE TNB fasa 2


Nampak x yg kami ni gila gambar?
Dpt surat panggilan SL1M ni 2 hari sebelum lapor diri. Gile kelam kabut aku.. haha. Yg penting daftar. Dan juga bersyukur yg Division IT havoc giler! Hoooyyeeaaaa. Penuh memori phone aku sbb byk gambar yg diorg kongsi kt WA. Giler. Haha.. But, org tua2 kata, nk dpt kesenangan perlu melalui kesukaran dulu kn? ALhamdulillah everything going so fine 

SL1M-IBE fasa 2

p/s: Entry ni da lama tersimpan dlm draft, aku pn xtau nape x publish dulu.. haha