Sunday, 20 July 2014

Not Going Anywhere

Waa. Tajuk entry nak gempak kn? haha.. tp betul kena dgn blog aku. Berbulan2 baru nak update.. Macam aku ni tercampak kat hutan mana yang tak ada internet connection. Pada hal aku tak pergi mana2 pun.. ada je kat rumah ni..

Tahun 2014 quite tough, for us (our family) and me especially. Tough bukan bermaksud susah papa kedana what so ever, tapi term tough kt sini merujuk kepada schedule family kitorang dan aku terutamanya yang bz.. macam2 berlaku sepanjang 8 bulan di tahun 2014 ni.. jom recap!

First, aku hampir2 menangis putus asa dgn projek tesis master aku... it was really hard time for me. Mana taknya, esok dah kne submit full report kt fakulti, harini sv baru ckp yg aku punya projek tu x cukup skop, skop kecik sgt, objektif mcm x berapa nak clear.. WHAT???? sepanjang 1 sem aku buat, xde lak tegur. Well, I'm admit, part of that mmg salah aku, malas sgt jumpa sv. Nak buat macam mana, tawakal je hantar. tutup mata jela kalau kena hentam! And yeah mmg kne hentam kaw2 punya masa viva.. Kena lak dpt penilai Prof Jai aka Dean FK.. tp Alhamdulillah, diorang hentam bukan hentam kosong.. Siap kasi solusi utk memperkemaskan tesis aku tu..

Secondly, vacation jgn dilupakan.. haha.. Tahun ni kitorg geng kutu rayap fly away to Krabi! yeah.. Tapi geng kutu rayap kali ni bertukar ahli la.. Tolak cik dwa, tambah cikman, cikwan dan ayu.. bagi aku, Krabi is the most affordable places to visit utk luar negara. kitorang gi 8 hari kat sana and total cost habis utk seorang dlm RM1000 include flight, accomodation, f&b and activities. Byk gila aaktiviti sampai flat bateri kitorang..

Tempat makan terbaik.. 

We are happy!

Aktiviti air dengan kami mmg  boleh pisah

Sunset at Phuket with love~

Lepas balik Krabi terus kak tuty book aku and ayu jadi bibik umah dia sepanjan dia pantang.. haaa.. part ni best! Sara ada kawan baru! Alhamdulillah,bertambah seorang cucuk atokma dan tokayah. Lahirnya Safaa Ameena Zairul Aizec.. Beza Sara dgn Safaa cuma setahun. They really sweet sister! haha.. cik aten rindu~

Sara and Safaa on their first meeting :)

Then, bulan 6 aritu abg mir selamat diijab kabulkan dgn si Kiah.. hehe.. tp sayangnya  x sempat bergambar byk2 sbb tooooooooo tired and kena rushing anta ayu gi KLIA2.. In fact aku x sempat pun jumpa Didi on the reception day. Sedih kot!

Lepas tu, Ramadhan tiba. macam biasa lah. puasa sebulan. Alhamdulillah, x banyak pembaziran berlaku tahun ni.. hehe. sbb masing2 malas nak gi bazar. main masak ala kadar je kat umah..

tp preparation raya ni lebih tertumpu kat preparation wedding abg2 aku tersayang! (sure diorang terangkat!). Bulan 8 ak mendatang ni bulan yang sangat busy! phewwwww~ Jadual weekend aku utk ogos dah full in book. Kawan2 kawen, abang2 kawen (Didi nikah 9 Ogos, Resepsi belak laki serentak dd+abgmir 31 ogos), kawan turun jb dan sebagainya! Alhamdulillah.. Jemputan tu satu rezeki.. akan ku cuba sedaya upaya utk memenuhi semua undangan..

OK all, Selamat berpuasa, Selamat Hari Raya (wish awl sbb 90% aku x blogging sampai lepas raya, silap2 lagi lama dr tu), yang bakal mendirikan rumah tangga, selamat sibuk dgn segala urusan.. Semoga semuanya berjalan dgn lancar dan semoga rumah tangga kalian mendapat keberkatan dariNya..

Assalamualaikum :) Peace y'all...