Wednesday, 9 October 2013

Cinta SCR Sampai Mati

Baru ku sedar yg lamaaaaaaa gila x update blog.. had few thing tht i missed to put in this blog like KK vacation, puasa, raya etc.. Susah betul nak dapatkan mood mengarang ni..

Back to topic. Last Saturday was our the first SCRian buddies getting married.. A thousands of congrats to my very manja friend Norhidayah Dalib for your wedding with our department tutor, Abg Hafiz..

Us on her nikah day
Dayah bgtahu kitorg yg die nak kahwin within 2 weeks? OMG.. geram gak kt budak ni.. grrr... Nasib baik laa AirAsia wat promo jb-kl just RM29.. Sape x happy kan? haha Tp flight plg hampir dgn ari sabtu yang murah pada Rabu.. omai.. 5 hari laa aku kt kl tu.. Luckily, I had friends kt KL yg sgt2 baik hati.. Thanks to my postgrad roomate, Iffa, sbb jemput aku kt LCCT n teman aku smpai ptg... I'm appreciate it friend :) Alang2 sampai hari rabu, dpt la aku tgk firework show kt putrajaya.. serius lawa gila!






Thousands thanks to Nida, my roomate coz allowing me dok menumpang kt umh kau sepanjang kt kl, belanja makan, bw jln2 (even hari2 terakhir aku jd driver, lol), sponsor make up, shawls.. 4 mlm dgn kau macam kejap je.. x puas nak sembang, borak panjang2.. miss u beb :)
Budak ni byk jasanya kt aku.. akan ku igt nida :)
On Nikah day, Nida keje, aku lak kene jemput mali kt Sri Serdang. Malang x berbau. Aku n Mali stuck kt jem kat area Sri Serdang tu 2 jam! nikah kol 3, tp kol 3 kitorg masih kt Serdang.. huhu.. xpe, teruskan perjalanan. Lps jemput nida kt ofis terus shoot ke Batu Caves. Nasib baik la pengantin x blk lg.. Siap kitorg yg culik pengantin bw balik umh.. haha.. Mlm tu tido kt homestay yg pengantin sponsor area rumah die.. tp kan, kitorg ni suka wat plan spontan. x pasal2 kitorg bertiga gi mandi kt Sg Tua pagi masa majlis Dayah.. sejukkkkkkkk gila! yg penting masa kitorang smpai Sg Tua, xde org lagi.. haha

Muak2 bangun tido terus serang Sg Tua
Mandi kejap, sarapan, siap2 terus ke majlis Dayah. Time tu agak kelam kabut sbb k sal dah smpai dah.. haha.. nasib baik ade savior utk mekap n sediakan shawl utk aku.. haha.. 

Kami dah siap berdandan..
Gi kenduri, jumpa kwn2 is the most memorable time. borak2 kisah lama yg boleh wat kite gelak, cerita update diri, lepaskan rindu.. owwhhhh.. best nya!



Kami2 yg hadir...
I really missed that moment.. mengalir jap air mata dlm bas masa nk balik.. tetibe touching semacam.. Thanks buddies sbb dtg, gathering kecil-kecilan.. ada jodoh, kite jmpa lagi.. 

p/s: tetibe nak planning wat vacation utk scrian... sape setuju?