Friday, 17 May 2013

My Precious Collection

yeah! aku ni mmg suka mengumpul! series collection je penuh 1 hdd.. novels penuh 1 gobok. series nye colletion tu termasuklah us tv series, citer melayu, sequel2 movies like Harry Potter, fast & Furious, Bring it on, Mighty Ducks n lain2.. aku ni jenis, kalau aku minat, aku mmg aku cari smpai aku ade full collection. Terutamanya CSI.. latest skrg ni 13 season, dr season 1 aku ade complete. without missing single episode! haha

Aku rasa aku leh nanges frust menonggeng kalau collection aku ni hilang! hopefully  not. kne wat backup semua ni~ huhu
English Series Collection


  1. CSI.
  2. CSI LV collection
    • CSI ni ade 3. Las Vegas, New York n Miami. priority aku kt vegas. aku ade collection dr season 1.. New York minat gak, tp stat season 4. but pretty sure tht i will download/torrenting utk kumpulkan jd full collection. Miami lak so so je.. so aku mls la nak download.
    • Sedih nya skrg ni tggal vegas je akn continued utk next season.. NY nye abes da. so season ni should be their last season. sedih aku! huhu
  3. Glee
    • Glee psl choir group kt high school.. menarik, kelakar, lagu2 best2.. tp syg nye season skrg ni mcm pengarah dah hbs idea. kurang ummpphh.. haha
  4. Blue Blood
    • Cerita psl NYPD. family die semua jd polis.. aku ni mmg dr kecik suka tgk citer polis2 ni... haha. baru stat tgk thn lps. tertengok kat AXN, aku tertarik n download jd kn collection
  5. Chuck
    • Cerita psl spy agent. ayu yg tgk mula2 then sruh aku cari. Aritu pinjam external Arrie, die ade collection Chuck ni. aku sedut je la! haha
  6. House MD
    • Lari bidang sikit. Ni psl diagnosis department kt satu hospital.. tp still investigate something laa.. cari ape sakit patient ni.. mula2 saje je amik dr hdd Arrie... best lak tetiba. nsb baik mmg ade full collection. haha.
  7. Drama Melayu
    Koleksi Drama Melayu
    • Nasib baik la drama melayu ni xde season2... haha.. aku download drama2 ni kalau;
      • best dan menarik
      • aku x dpt nk tgk kt tv...
      • pelakon2 yg aku suka. kalau citer bez tp pelakon yg aku x suka ak x dload gak


So sape nk sedut tu roger2 laaa.. tp make sure pdrive/hdd korg bebas dr sebarang virus!!!

Selamat Hari Guru

fuhh fuhh...
gila lama aku x tulis blog ni.. kesian cik blog aku, bukan takat bersawang! berhantu kot.. sbb lama sgt kena tinggal.. haha, merepek je lebih la aku ni...

back to topik! arini, 16 Mei 2013, aku nak ucapkan Selamat Hari Guru kpd guru2 kat Malaysia ni.. tanpa didikan seorang guru, kita x akan berjaya seperti skrg ni.. cikgu bkn sahaja mengajar mengira, membaca dan menulis. Bahkan mereka mengajar kita ttg kehidupan, akhlak, masa dpn, dll.. walaupun aku ni msh lagi kt alam belajar.. tp seriously aku rindu suasana belaja.. pelik kan? ye la.. skrg ni tggal berdua je dgn sheila kt kelas tu. xde kwn nk huhahuha..



Alam persekolahan, byk gila kenangan... nakal2 budak2 membesar biasa la tu. ponteng kelas, slh guna kuasa sbg pengawai, stalk org, gaduh dgn kwn, kerja skola x siap tu perkara biasa, mcm2 lagi la... so, sempena hari guru ni aku nak wish kat semua cikgu kat Malaysia ni especially:


  1. Family
    • Keluarga terutama parents merupakan cikgu kita yg pertama di dunia ni.. ajar kita berjalan, makan, bercakap, how to survive, dan mcm2 lg la..
    • Family aku gak terdiri dr keluarga pendidik.. Tok Mak ajar dak kg mengaji, Mama lbh 30 thn jadi cikgu, Mak Ngah the english Teacher, Mak Uda cikgu Add Math, Cik Ted and Cik Reen cikgu di pedalaman Miri. Pak Uda, Pak Teh & Cik Dwa the lecturers.. Happy Teacher's Day u all!
  2. Tadika (pindah randah)
    • Pasal tadika aku yg pindah randah ni, yg aku igt mula2 aku sekolah kt tadika NURI kt Tmn Sri Putri, then bila umur 6 thn pindah kt Tadika Ihsan UTM. tp kejap je.. bila mama sambung belajar kt IPSI (currently known as UPSI), aku pindah kt Tadika KEMAS kt Bkt Gambir.. So, Selamat Hari Guru semua cikgu kat sekolah2 ni.. 
  3. SKKP
    • Zaman Kegemilangan kenakalan aku.. haha.. biasala.. kanak2 nk membesar pjg akalnya. antara cikgu feveret aku kt skola ni Cikgu Azaniha yg comel, Cikgu Azimah, ajar Sains dr darjah 4-6, cikgu fazilah ajar math juga dr darjah 4-6, cikgu Haslina bw gi camping puteri islam masa darjah 5 kot.. cikgu jamil, cikgu azizi,teacher norhafiza.. aargghh rindu~ diam x diam dah lbh 10 thn tinggal kan alam sekolah rendah

    • Kami Transform dr kiri ke kanan... hehe. Miss u girls!
  4. SAKP
    • sekolah agama jgn ckp la.. ponteng je kerja.. lps tu main sorok2 dgn mama sbb ponteng sekolah! haha.. lawak laa
  5. SKTU2
    • sekolah kt sini kejap je. sbb SMKKP x siap lagi. so kami menumpang smpai bln 5 kot.. so x sempat cipta kenangan la kt sini..
  6. SMKKP
  7. SMKKP's buddies!
    • Sekolah kt sini smpai PMR je.. kiranya kamilah pioneer sekola ni.. tp aku a bit lonely kt sini sbb sume kwn2 baik aku sekolah tmpat lain.. haish...tp lately ni aku boleh kate rebond blk laa dgn dak2 SMKKP ni.. gi wedding member2 sama2, komen2 kt fb.. lepak2 je ak lom lg.. insyaAllah, one fine day :)


  8. SSIJB
    • lps PMR ak mmg nak sgt msk asrama.. tp tu la berangan je lbh nk msk fully boarding skool. pd hal result ciput je.. haish. so msk la ak kt SSI je. dok asrama ASPURIJB... thn pertama mmg susah ak nk sesuaikn diri.. tp thn tu la gak aku jd dak nakal dgn fadh. ponteng kelas je keje.. esp kelas add math.. tmpat last n 2nd last tu mmg khas utk kitorg.. ngeh! malu aku!! haha
  9. KMJ
    • Pre-U environment. totally diff dgn zmn skola. kt sini la kenal erti kelas kulia, tutor n lab. wat assignment, kejar pointer tu sume.. aku suka gila subjek kimia kt matrik.. maybe leturer2 jbtn kimia best kot! hee
  10. UNIMAS
    • dgn result x memuaskan tercampak lah aku kt bumi sarawak ni.. tp sebulan je kot.. lps tu dpt transfer kt utm.. tp walaupun sebulan, perit gila. jadual pack gila, waktu solat yg awl 45mnt, klu bgn kol 6.30 tu mmg matahari dah naik da.. haha
  11. UTM 
    • Here I am now.. dr degree smpai lah ke master study.. aku suka lecturer2 jabatan SKK.. (ayt bodek) haha.. tp seriously networking n security is cool... sbb maybe aku x suka programming, so betullah kalu aku tercampak kt kelas ni! hehe


So teachers! Enjoy ur day :)