Friday, 1 February 2013

Langkawi - Day 3 and 4 (The End)

Assalamualaikum~

Disebabkan hari ketiga ni x byk sgt aktiviti, so aku gabungkan sekali dgn last day.. haha.. hari ketiga ni xde wat pape sgt sbb it was a shopping day! haha..

Pagi tu bgn subuh igt kn nk terus serbu cari kedai sarapan ke ape.. haha.. berlengah nye pasal, kol 12 gak kot keluar hotel.. konon2 nye nk cari mkn area2 hotel.. x pasal2 terbabas smpai pekan kuah.. haha nak cari nasi bungkus je pn! haha =.="

lps makan, amik duit, lps tu pe lg.. serbu le Hj Ismail Group (HIG).. beli coklat je! x pandang dah bende lain.. n mission kitorg beli wedding present utk cik nad! tp beday present tu x beli kt HIG. kitorg gi beli kt idaman suri.. murah sikit..

Hasil borongan kt HIG

lps borong coklat kt HIG kitorg gi cari Idaman Suri.. sesat2 cari kedai tu! otw nak cari IdamanSuri tu kitorg ternampak satu bangunan tgh nk bina, sekali tulis HIG Complex! wow! gile gempak.. aku rasa dah xde da lima2 kedai HIG kt pekan kuah.. sume gabung masuk complex tu agk nye.. Clue; complex tu dpn dgn IPD Langkawi.. aku rasa sebulan dua lg siap la bgnn tu.. tggal last touch je kot..

lps borong brg kt IdamanSuri kitorg cari Ikan bilis mama lak!, murah gile.. x pasal2 2 kg bilis aku beli! bilis kt situ dah le murah, fresh lak tu.. kedai bilis tu da only one kt Langkawi aku rasa.. kedai tu ngadap laut, tepi jalan besar, lps traffik light bernombor kt Pekan Kuah.. huhu.. senang je nk cari, tp prob skit tang parking.. kena berani n slumber parking kt tepi jln tu! haha..

Resit beli coklat je ni!

Hasil Borongan!

lps abes momborong mkn konon nye nak mkn le laksa power kt tepi airport tu.. tp tutup lak! so kami pergi le lori laksa pulau tu balik.. laksa da abes.. tp tggal pasembor! ok le..

Makan laksa sambil tgk kapar terbang!

Laksa Pulau

disebabkan takut lapar mlm2 nt, kitorg pn singgah pasar mlm.. psr mlm aritu kt pekan temonyong.. aku beli sotong bakar yg superb sedap! nyesal beli 2 ekor je.. huhu.. x puas mkn! tp bole le.. dr x rasa langsung seafood kt langkawi tu.. haha.. mlm tu first time kitorg blk hotel awl.. b4 maghrib da blk hotel da! haha

-End of Day 3-

Hari keempat adalah last day kitorg kt langkawi. mlm b4 tu kitorg da start pack barang sbb nk timbang. tkt overweight lak nt! Alhamdulillah.. ngam2 je. aku eli baggage 20kg je.. kitorg nye beg msk kargo 19.7kg! phew~ coklat je lbh.. 

area kol 11 tu kitorg dah check-out hotel, cari tempat mkn, isi minyak kereta n proceed to airport.. huhu.. bye2 langkawi,, we will go there again one fine day. In Sha Allah :)

Jumpa Roti Kepit kt Airport.. roti pe tu? haha

Brg2 utk hand luggage

Check-in bag counter

Balai Berlepas

Jom balik

Memandangkan kitorg tersadai lg kt LCCT, kali ni 6jam tersadai, kitorg pn plan lepak2 kt KLIA. turun je flight n lps amik bag, naik bas ke KLIA dgn tmabang rm2.50.. kt KLIA tu x wat pape pn, jln2 jap, solat, makan n gerak blk ke LCCT..


Mkn2 kat KLIA

flight blk JB kol 9 mlm, smpai Senai Abg Mir yg amik.. smpai2 je umh terus klua kn suma coklat2.. bahagi2 kn utk ayu, dd, abg mir, kak tuty n utk kwn2 skit.. dah settle tu sume, terus Bummmm~ tido! penat giler.. nasib baik pagi tu sedar Subuh! haha..
Buat 'love' x jadi2! haha

Can't stop taking pictures of da blue sky ^.^

SubhanAllah.. macam karpet aku tgk awan2 ni!


thats all about our dating+vacation+buddy bonding kitorg.. to Cik Yat, thanks for da 4 days memories.. In Shaa Allah aku akn igt percutia gila kite ni.. haha..

Bye all

-THE END-