Thursday, 4 October 2012

An Entry b4 Getting Busy

As a master student, we need do a lot of writing, readings, team working and discussion.. haha.. penat kn? assignment, project, homework semua kebanyakkannya kne wat papers. bkn 1-2 page, tp 6-12 pages. individu! itu baru satu subjek.. sem ni amik 5 subjek + Master Project 1.. I'm gonna die this sem..



postgrad studies mmg totally different dgn undergrad  dulu.. ape yg beza nye:

  1. class mate majority foreigner students. byg kan, a class of 25 students, only juz 7 of them are local students. x sampai 30% populasi local student. sampai aku tertanya2, aku ni study kt malaysia ke kat iran (most of students are Iranian)
  2. Assignment byk gila.. mcm aku tulis kt ats.. da xde da assignment juz jwb soalan sikit2, lab works, configuration etc mcm mase undergrad dulu. assignment skrg ni sume pakai tulis paper.. individu. 6-12 pages.. due date bg 2 minggu je!hantar satu, 10 dpt yg baru... mati aku...
  3. kelas kat bangunan baru. x bez! tak ada internet access.. nasib baik aku bw Mr Tabby gi kelas.. wat penghilang bosan... 
  4. pilihan kolej terhad. nasib baik dpt ktf.. sbb sepatut nya kitorg ni layak kt kolej lingkaran luar je.. sedih je.. :'(
  5. yuran mahal! nasib baik ade biasiswa.. thanks to MyMaster Scholarship :-)

Bak kata mama and ayah.. xpe, berkorban masa belajar sikit je lagi.. nanti keje, gaji lg tinggi dr dak degree.. amin...

Tuesday, 2 October 2012

Aku Rindu Mereka~

Ni bkn takat berhabuk.. tp segala sawang ada kt blog aku ni.. serius mls gila nk berblogging.. haha. kalau nk diikut kan byk je cerita. tp entah kenapa aku malas nk menaip..

So back to our topik. Sekarang ni da sebulan dah masuk 2nd sem master aku.. diam x diam kan? how's time flies!! Diam x diam gak dah lbh setengah thn x sekelas dgn mereka. huk huk

Masa sem 1 dulu ak msh boleh bertahan.. sbb ade benda2 yg alihkan perhatian aku dr memikirkan ketiadaan mereka.. haha.. xde le byk sgt benda. Tp at least ada le internet yg laju. boleh download..


tapi sekarang tuan punya bilik pn dah keluar... I'm very2 missed u my rumet! aku rindu bergosip ngn ko, pecah blk ko, jalan2, makan2... walaupun kdg2 ade le gak rasa x puas ati.. tp friendship x ada nilai nye.. stakat gaduh2 x puas ati tu biasa le.. kita manusia biasa.. aku x sabar tunggu ko konvo rumet! i'll be spend my time with u.. InsyaAllah.. time agak baek masa ko dtg.. weekend ni kakak aku x blk kangkar, isnin pula xde kelas... i'll see u soon :)




msk sem ni, tinggal lah kami bertiga. sama2 memburu bilik di KTF, sama2 jd anak tiri ktf.. tp syukur lah dpt bilik.. dari kne duduk kt KDSE sana. tinggal bertiga ni makin aku rasa rindu pd mereka.. aku rindu gelak tawa The Wonder Girls, aku rindu latah eqa, suria. aku rindu tangan gatal k sal, aku rindu manja2 dayah, aku rindu usikan toty, aku rindu fesyen dura, aku rindu kelam kabut aten, aku rindu qk yg garang, aku rindu nakal malisa.. sekarang ni semua bw haluan sendiri... entah bila dpt bersua semula.. sekarang ni aku ngn iffa da mati kutu nak kena kn org.. kalau dulu eqa n dayah selalu jadi mangsa kitorg. sekaran ni iffa kena kn aku, aku kena kan dia blk..

aku doa kan semua kwn2 berjaya dlm apa yg dicapai. gapai lah impian kalian setinggi mungkin. doakan utk kejayaan kita bersama ya! Ada jodoh, ada rezeki jumpa lah kita nanti. walaupun dah tak bersua, kenangan bersama kalian tetap akan ku kenang. korg antara kwn terbaek aku ada!