Thursday, 4 November 2010

Kali ni ttg org len lak

hurmm.. npe ngn aku ni? mybe ak ngah period kot.. tu yg jd sensitip sgt.

ari ni.. org len lak dah wat aku rase jauh ati ngn die.. mcm ni kesah nye:

ade le sorg hamba Allah ni... rapat ngn aku. then satu ari ni, ari aku present psm 1. ak present ptg. then igt kn tgh ari nk ajk die mkn same2.. tp malang nye!! bila aku pegi blk die je aku tgk die tgh mkn. die da beli mknn TANPA AJK AKU SKALI. alasan nye sbb die krm kt org.. hurmm.. sblm ni klu ak nk gi mkn, ak x pnah x ajk die.. ni bkn skali je die wat aku.. da beberape kali.. tp time ni mmg aku terasa sgt2. mgkin sbb aku tgh period, ngah lapo sgt2 n tgh runsing pikir ttg present.. hurmm.. terpakse le aku mkn megi je tgh ari tu... walaupun aku lapo sgt2.. bile org len tnye ak nk mkn ke x. aku jwb xnk!! sbb aku da xde mood nk mkn.. telan je le megi tu...

ok fine le.. pastu tgh ari tu die kluar ngn cik abg syg die tu.. pastu die kate kt aku "fathin ko nk krm pape x?" aku tnye le die diorg nk mkn ktne.. then die bls "xtau le nk gi mne ni. aku ikut die je. nnt aku msg ak mkn ktne eh. nnt ko ckp ko nk krm pe" ok fine le time tu.. terubat gak le ati aku.. tggu punye tggu dah kol 2 lbh da. tp die x msg aku pn.. aku yg msg die. tnye die mkn ktne. lme lg ke x. pastu die bls  " ak mkn kt sri putri. dh nk blk da pn" time tu aku dah xtau nk ckp pe dah... hurmm redha je le..

pas die blk klj. aku tnye die blk sama ada die jd teman aku gi present ke x.. pastu leh die jwb " klu aku x teman boleh x? mcm mls le plak" time tu aku da mls nk ckp pape. aku ckp kt die "sukati le kau le". walaupun dlm ati ak nk ckp "hurmm.. pg aku tnye leh lak teman.. skang ni mcm ni lak??? teman en apis mkn laju je tukar bju. kl ajk teman aku mls lak!! hurmm sape le aku!!" aku trus tukar baju n trus gi fklti.. lntak le.

k fine.. mule2 tu abes kt situ je... tp ari ni die wat hal lg.. ari ni aku nk gi kota amk adik. semalam nye aku ajk eqa ngn k sal sbb acap nk ikut.. pastu leh die ckp kt aku " smpai ati x ajk" hurm.. aku take that words as serius.. walaupun kalau bg die die ckp gurau2..  pstu x lme pastu eqa bgtau aku die x jd sbb nk blk umh pg. aku x kesah le.. sgt2 x kesah. then aku ajk blk dak ni. die kate nk ikut....

pg esk nye lak (ari nk gi kota). aku tnye blk jd ke ikt die kate x psti lg. aku mse tu da diam je le... mls nk ckp pape.. ak gi le fklti ngn k sal. tp cik marina sruh jmpe die kol 2 lak.. so k sal x jd ikt. cap pn msg die x jd ikut.. ble balik blk aku kmas2 trus blk umh.

kt umh aku ym ngn die.. tnye blk btol2. nk ikut ke x die bls " mls le atin nk g" hurmm.. time ni aku sgt2 x thn.. kecewa sgt.. aku ckp le ngn die.. aku byk kli die tolak klu ak ajk die klua... tp klu en apis ajk laju je ikut.. smpai ati die..

ak rse die igt aku gurau je bile aku ckp mcm tu... tp sebenar2 nye aku ckp ape yg aku rse.. aku rse dipinggirkan.... ye le. sape le aku.. kwn biase2 je.. klu en apis tu kwn rapat die.. xle klu x tolak!!!

so sng kate AKU MERAJUK N SAKIT ATI NGN DIA... aku post kt fb yg aku mrajok... tu luahan ati yg sebenar. ap yg aku rse. bkn nye gurauan!!!

mcm biase le.. aku ni ssah nk mrh kt org len n suke pendam sorg2 walaupun aku mkn ati.. so ak rse ade org take for granted ttg sifat aku yg satu ni. sbb tu die x kesah kot tukar2 kputusan ni... nsb bek ptg td mama ade. x psl2 kena teman aku.. aku tau mama cuti ari ni.. tp mama cuti bkn nye sbb nk teman aku amk adik.. tp sbb nk siap kn tesis die.. sian mama... sbb die keje  mama x jln sbb kena teman fathin.. walaupun pd mula nye aku plan mmg nk gi sorg.. tp mama berkeras nk teman aku.. i'm very2 sori mama!!!



moral of the story: fathin, please jgn mengharap sgt ngn org len.....................